Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

15.05.2017 Patiënt zonder EPD krijgt soms moeilijk medicatie mee

Het gebeurt geregeld dat patiënten moeilijk medicijnen meekrijgen of het helemaal niet mee krijgen wanneer zij geen medische gegevens willen delen via het Landelijk Schakelpunt(LSP), de opvolger van het elektronisch patiëntendossier (EPD). Het gaat dan met name om patiënten die medicijnen willen halen in een andere apotheek dan hun eigen. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag.

De recepten die de patiënten meekrijgen van een huisarts, tandarts of specialisten lijken niet altijd voldoende te zijn om een medicijn mee te geven aan de patiënt. Soms wordt er gesuggereerd dat mensen perse aangesloten moeten zijn bij het LSP. Voorzitter van de beroepsvereniging voor apothekers, KNMP, stelt dat apothekers beoordeelt of medicijnen meegegeven kunnen worden, zij hebben de plicht om door te vragen wanneer er geen gegevens zijn opgenomen in het LPS. Het moet echter niet zo zijn dat medicatie wordt geweigerd omdat de patiënt niet in het LPS voorkomt, aldus KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen


“Wij hebben zeer goede zorg en service ontvangen van Zuster Jansen”
Mvr. de Jongh, Amstelveen