Verschil tussen particuliere zorg en reguliere thuiszorg

Als u te maken krijgt met een (chronische) ziekte, handicap of beperking, kunt u steeds meer behoefte krijgen aan (extra) zorg bij u thuis. Er zijn dan verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. U heeft wellicht allang gehoord van reguliere thuiszorg: de thuiszorg die u regelt via uw zorgverzekeraar, en die wordt vergoed vanuit uw basisverzekering. Misschien heeft u er zich zelfs als wel in verdiept. Wilt u echter verzekerd zijn van zorg die écht bij u past, en waarbij alles volledig is gericht op uw persoonlijke wensen en behoeften? Dan kan particuliere thuiszorg eveneens een geschikte optie zijn. Maar wat is het verschil nu precies? Zuster Jansen legt het graag aan u uit.

Kenmerken van particuliere thuiszorg

Zuster Jansen is een particuliere thuiszorgorganisatie. Wij bieden onze cliënten dagelijks warme en persoonlijke zorg, die volledig is afgestemd op hun wensen en behoeften. Wanneer u kiest voor particuliere thuiszorg, bijvoorbeeld van Zuster Jansen, neemt u rechtstreeks contact met ons op om uw wensen vast te leggen. U bepaalt zelf welke soort en hoeveelheid ondersteuning u ontvangt: daarbij kunt u onder andere kiezen voor 24-uurs zorg, nachtzorg of zorg bij de ziekte van Alzheimer. Deze keuzevrijheid is voor veel van onze cliënten erg belangrijk: bij reguliere thuiszorg is het tenslotte zo dat uw zorgverzekeraar en de wijkverpleegkundige uiteindelijk beoordelen wat u nodig heeft.

Particuliere thuiszorg wordt vaak ervaren als efficiënte zorgverlening, waarbij er alle tijd is voor de wensen van zorgvragers. De zorgverleners onderhouden contact met uw huisarts en apotheker, en zorgen voor dat uw naasten op de hoogte zijn van eventuele ontwikkelingen. Naast verzorging en verpleging kunt u ook rekenen op hulp bij de dagelijkse verzorging, begeleiding bij activiteiten en goed gezelschap.

Financiële verschillen

Ook op het gebied van kosten zijn er verschillen tussen particuliere en reguliere thuiszorg. Reguliere zorg wordt vergoed vanuit de zorgverzekering, maar particuliere thuiszorg koopt u zelf in. Heeft u een CIZ-indicatie voor zorg vanuit de Wlz, dan komt u mogelijk wel in aanmerking voor een pgb (persoonsgebonden budget). Hiermee kunt u de zorg van Zuster Jansen gedeeltelijk inkopen. Wilt u meer informatie over het aanvragen van een pgb, of heeft u vragen over het bekostigen van de zorg? Neem dan gerust even contact op met onze zorgcoördinator. U bereikt ons door het contactformulier onderaan deze pagina in te vullen, of door te bellen naar 020-6366837.

Lees meer bij Zuster Jansen

“Wij hebben zeer goede zorg en service ontvangen van Zuster Jansen”
Mvr. de Jongh, Amstelveen